SYNLIG: Politiet jobber kl 13:00 på stedet. Merket etter båten kan ses i fjellet til venstre i bilde.
SYNLIG: Politiet jobber kl 13:00 på stedet. Merket etter båten kan ses i fjellet til venstre i bilde.

– Akkurat nå er det bare trist

Lokalsamfunnet er sterkt preget etter den tragiske båtulykken hvor ett liv gikk tapt utenfor Askerøya i natt.

Publisert Sist oppdatert

I natt kolliderte en fritidsbåt med fjellet på innsiden av Askerøya, vest-sørvest for Skolebukta. En større redningsaksjon, som blant annet involverte helikopter og dykkere, skal ha blitt iverksatt like før 03:30. 

I forbindelse med ulykken er én person bekreftet omkommet, mens én er skadet og én uskadet. To personer skal ha vært ombord da ulykken tok sted. 

En av personene som var ombord skal ha kommet seg til land etter ulykken, hvor det etterpå ble varslet om hendelsen. 

Ifølge NRK fant dykkere fra brannvesenet den omkomne rundt klokken 05:30. Den andre ombord skal ha blitt sendt til sykehus: – Det skal ikke være snakk om livstruende skader, sier innsatsleder i Agder, Jens Magne Hansen.

Mange så søk med helikopter

SØK: Inger Magnus så helikopter søke med søkelys. Det var en natt med mye nedbør, men søkeforholdene skal likevel ha vært gode.

Båtmagasinet befinner seg i området, og har snakket med flere båteiere og hyttefolk som var vitne til redningsaksjonen. Inger Magnus, som har hytte med utsikt mot ulykkesstedet, sier til Båtmagasinet at de så to helikoptere søke med flomlys, samt mange båter på vannet i natt. Magnus sier helikopterne forlot stedet rundt 04:30. 

Vi erfarer at lokalsamfunnet er sterkt preget etter hendelsen. 

SPOR: Etter hendelsen.

Vi var på det angivelige åstedet omtrent klokken 13:00 og snakket med politiet. De sier at det ikke ønsker å gå ut med mer informasjon enn den de allerede har gitt til blant annet til NRK: – Akkurat nå er det bare trist, sier politiet. 

Den omkomne mannen i 20-årene skal ha hatt tilknytning til en fritidseiendom i området. 

*Oppdatering kl 15:14: Det var Eivind Brunner Swensen (23) fra Bærum som omkom i ulykken. 

POLTIET: Var klokken 13:00 på stedet hvor ulykken skal ha skjedd. Deres båt ses midt i bilde, mens ulykken skjedde til venstre i bildet.
POLTIET: Var klokken 13:00 på stedet hvor ulykken skal ha skjedd. Deres båt ses midt i bilde, mens ulykkesstedet er til venstre i bildet i forhold til deres båt.