Seagrid bruker sensorer for å oppdage støt, vibrasjoner, helning, jammingsignaler og bevegelser.

Lanserer alarm for utenbordsmotorer

Den siste tiden har det vært sterk økning igjen i båttyverier i Sverige, og Seagrid har laget en alarm som skal gjøre jobben vanskeligere for tyvene.

Publisert Sist oppdatert

– Fokus ligger på å forebygge tyveri heller enn å spore stjålne objekter, noe som gjør løsningen spesielt attraktiv for både båteiere og marinaer, sier daglig leder Daniel Lovas i Seagrid AB, som nå ruller ut løsningen i Norge i samarbeid med NB Elektro AS.

Systemet bruker sensorer for å oppdage støt, vibrasjoner, helning, jammingsignaler og

Den siste tiden har det vært sterk økning i båttyverier, og Seagrid har laget en alarm som skal gjøre jobben vanskeligere for tyvene.
Den siste tiden har det vært sterk økning i båttyverier, og Seagrid har laget en alarm som skal gjøre jobben vanskeligere for tyvene.

bevegelser utenfor et definert område (geo-fence) rundt utenbordsmotoren, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Havn og båt

– En unik funksjon er at havn og båt kan kobles sammen, slik at for eksempel en sirene utløses eller en lyskaster tennes i havnen dersom noen beveger seg på båten fra vannet. Alarmen har også en samfunnsfunksjon, hvor sammenkoblede alarmer deler informasjon og skaper en sterkere beskyttelse innenfor og mellom havner. I tillegg er systemet utbyggbart for båteieren med vann- og røykdetektorer, dør- og lukesensorer osv, opplyser Seagrid i pressemeldingen.

Lanseringen skjer på båtmessen Båter i sjøen på Aker Brygge i Oslo, som åpner for publikum på torsdag og varer til og med søndag.

Se også utvalg av alarmer hos Seatronic

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.