Nytt & Nyttig

Analoge fuktslukere

Sluker fukt uten elektrisitet

Båten er ikke overraskende kontinuerlig utsatt for fuktskader. Derfor kan det være lurt å ta noen forbehold.

En båt regnes som tørr når relativ luftfuktighet ligger på 50 prosent eller lavere over tid. Først da vil man unngå korrosjon, mugg og bakteriedannelse, som ofte får konsekvenser for elektronikken og at det danner seg lukt inne i båten.

Når båten står i opplag har man ikke alltid like god tilgang på elektrisitet, derfor finnes det produkter som kondenserer fuktig luft uten strøm. En fuktslukerboks eller fuktslukerpose kan være hendig i båten under opplag.

Fuktslukeren fjerner fukt effektivt. Dette er en tøypose som henges over en bøtte under som samler opp vannet som drypper fra posen. Fuktslukeren etterses etter 30 - 60 dager. Hvis vannbeholderen er på høyt nivå skal vannet tømmes og tabletten byttes.

Fuktslukerpose
Fuktslukerboks

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.