NY STOREBRO: Slik blir den nye Storebro 31 som settes i produksjon neste år.

Blåser nytt liv i Storebro

Etter noen tøffe år satser Storebro i Småland på nyproduksjon av motorbåter. Neste år er det tradisjonsrike båtbyggeriet i gang med en spennende 31-foter.

Publisert Sist oppdatert

Etter at den nåværende eieren Roger von Haugwitz, tok over Storebro i Vimmerby har det vært tøft for selskapet å komme tilbake, dette til tross for at selskapets varemerke fortsatt er sterkt og båtene velkjente langt utenfor Sveriges grenser.

"Markedet må være der"

Men det holder ikke. Markedet må være der. For Storebros tidligere modeller har markedet skrumpet, samtidig som det er blitt hardere konkurranse fra både engelske og franske båtbyggere. Men den nye eieren, som kjøpte selskapet i 2012, har stor tro på fremtiden.

-Tradisjonen sitter i veggene her, sier en optimistisk Roger von Haugwitz til svenske Båtliv.

Flere selskaper

Von Haugwitz driver flere selskap i Stockholmsområdet og har hatt mulighet til å dekke tapene i Storebro. Men med den nye modellen, og inntekter fra reparasjonsarbeider, er det kanskje mulig å få båtbyggeriet på rett kjøl igjen.

Den nye modellen blir 9,30 meter lang og 3,20 meter bred, altså en romslig 31-foter. Båten skal utstyres med en 400 hesters Volvo Penta D6.

Eier plastfabrikk

Eftersom von Haugwitz også eier en plastfabrikk i Lysekil (Lyseplast) kan alle plastdetaljer produseres der. Montering og bygging av innredninger skal gjøres hos Storebro.

Info: www.storebro.se