utgave nr 5 2009
Uvanlige båtgreier: Stol på "gummien"
Flere måter å bruke et kjært produkt på! Kondomet er egentlig en flerbruksartikkel. Ikke slik å forstå at vi oppfordrer til gjenbruk, men det er faktisk flere greie måter å anvende denne lille luringen på.
TEKST OG FOTO: JON WINGE
De fleste kjønnsmodne mennesker har vel et forhold til ”dongen” – kjært barn har for øvrig mange navn, alt etter hvilke kulturer vi frekventerer. Produktet vekker hovedsakelig behagelige assosiasjoner, men vi mennesker er så ensporet. Særlig gjelder dette menn, i følge mange kvinNer, når omtalte gjenstand kan være aktuell. Men nå er det faktisk noe annet VI tenker på, for kondomets spesielle egenskaper gjør det til litt av en allrounder, i alle fall i eller nær det våte element. Beskyttelse er et nøkkelord.
Tett og elastisk
Et annet og mer medisinsk ord for den vanlige bruken er ”profyklatis”, og som betyr noe i nærhet av forhindringstiltak. Og da er vi straks ved kjernen, for beskyttelse dreier seg jo ikke bare seg om kroppsvæsker. Også urmoderens – havets – væske kan være uønsket i mange tilfeller. Ikke så rent få dyrebare gjenstander er blitt ødelagt av sjøvann. Går du gjennom en brottsjø som dynker båten, kan du være sikker på at vannet spesielt finner veien til for eksempel mobiltelefonen og kameraet. Dyr dusj, som regel.
Det kan lønne seg å bruke litt oppfinnsomhet, og løsningen gir seg selv i enkelte tilfeller, spesielt når vi snakker om små, ømfintlige gjenstander. Og her er den: Træ en kondom over, så er den dyrebare gjenstaden hundre prosent beskyttet. Du kan til og med bruke mobiltelefonen som før. Bruk i påkledd tilstand går imidlertid dårligere med kompaktkameraet, for bildene blir uskarpe.
Klissvåt Dollar
Og her er et annet godt brukstilfelle: På øya Totola i De britiske jomfuøyer i Karibia finner du en bukt med en berømt bar. The Soggy Dollar Bar, heter den, og det uhøytidelige navnet avspeiler selvsagt et rent praktisk forhold. Bukta er langgrunn og det finnes ingen brygge. Den greieste måten å komme fra båt til bar er derfor å stupe uti og svømme til land for å få seg en forfriskende Cuba Libre eller noen sånt. (Eia var vi der!) Men under linningen på badebuksa blir pengesedlene selvsagt vasstrukne.
Slikt og annet lar seg selvsagt unngå ved en beskjeden investering. Det fine er jo at denne praktiske regnfrakken – der dukker enda en av de kjære, gamle betegnelser opp – er å få over alt. På smittevernkontorene (der du får reisevaksinen din) er de til og med gratis. Det greieste er å satse på utgaver uten glidekrem. De finnes også, men kremen er harmløs, ja den er faktisk veldig fin for hendene, og når du pusser den av mobiltelefonen eller kompaktkameraet, blir alt veldig blankt og fint.