POLITIET bekrefter siktelse.
POLITIET bekrefter siktelse mot båtfører etter båtkollisjon.

Racerbåtfører ute av koma, møter siktelse og politiavhør

Racerbåtføreren skal være kommet til bevissthet. Møter siktelse og politiavhør etter ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Racerbåtføreren i 70-årene som ligger kritisk skadet på Ullevål Sykehus i Oslo etter båtkollisjonen i Oslofjorden skal være kommet til bevissthet . – Han er i våken tilstand  og i stand til å gjenkjenne sine familiemedlemmer, får Båtmagasinet bekreftet av en av mannens nærmeste.

Hedda Holt ved Ullevål Sykeshus bekrefter at de har pasienten inneliggende og at mannen er i live, men vil ikke si noe om helsetilstanden til vedkommende av hensyn til personvernopplysningene.

Siktet

– En mann i 70-årene har status som siktet, opplyser politiadvokat Lene Risten til Båtmagasinet. Han er foreløpig siktet for overtredelse av småbåtloven § 24, som sier at en fritidsbåt skal navigeres slik at det ikke oppstår fare for liv, helse, miljø eller materielle verdier, i følge Risten. Overtredelser av bestemmelsen straffes med bøter.

Skal ikke ha funnet tekniske feil ved båten

Politiet skal ikke ha funnet tekniske feil ved båten, etter det Båtmagasinet erfarer. 

– Politiet jobber nå med å få oversikt over hendelsesforløpet og hva som har forårsaket ulykken. Politiets hovedfokus i den videre etterforskningen er å få gjennomført avhør av sjåføren og de andre i båten for å få klarhet i hva som har skjedd. I tillegg skal det gjennomføres tekniske undersøkelser av båten. Dette kan det ta tid før vi får svar på, sier Risten.

LES OGSÅ: