Administrerende direktør i Sleipner-gruppen, Ronny Skauen og firmaets leder for samsvar og bærekraft, Ole Kristian Olsen med EcoVadis-diplomet.
Administrerende direktør i Sleipner-gruppen, Ronny Skauen og firmaets leder for samsvar og bærekraft, Ole Kristian Olsen med EcoVadis-diplomet.

Sleipner ankerkjent som global bærekraftsleder

Den norske utstyrsprodusenten Sleipner har mottatt EcoVadis’ platina-medalje for bærekraftig drift.

En score på 80 av 100 poeng plasserer Sleipner blant «top 1%» av rundt 100 000 selskaper som er vurdert globalt på forpliktelser til bærekraft og samfunnsansvar. 

EcoVadis vurderer selskapene opp mot internasjonale standarder innenfor bærekraft, inkludert FNs Global Compact, ILO-konvensjonene og Global Reporting Initiative, skriver Sleipner i en pressemelding.

– På Sleipner har vi et motto om at vi skal være best, sier administrerende direktør i Sleipner-gruppen, Ronny Skauen.

– Overgangen fra sølvmedalje i 2023 med 62 poeng til platina-medalje i år reflekterer nettopp dette. Det er sjeldent vi nøyer oss med å være nest best.

Skauen mener bedriftskulturen har vært avgjørende også innen bærekraft, og har motivert Sleipner til å sette høyere standarder. Dette har videre ført til en positiv innvirkning på både virksomheten selv, kunder og interessenter. 

– Når vi beveger oss inn i kompleksiteten knyttet til bærekraft og samfunnsansvar er vi klar over hvor viktig det er å opptre ansvarlig og bevare ressursene vi er avhengige av. Som følge av miljøpåvirkninger, forventninger fra samarbeidspartnere, og økende globale reguleringer har engasjementet vårt bare blitt sterkere de siste tre årene, supplerer Ole Kristian Olsen, leder for samsvar og bærekraft.