Fleming 65 er dronningen blant trawlere, og blir å se på Båter i sjøen 2024.
Fleming 65 er dronningen blant trawlere, og blir å se på Båter i sjøen 2024.

Båter du kan glede deg til å se på Båter i sjøen

Flere flotte båter og spennende nyheter blir å se på Båter i sjøen 2024 denne uka, og her presenterer vi noen av dem.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet har testet og omtalt flere av de mest spennende båtene som blir å se på utstillingen Båter i sjøen fra torsdag til søndag denne uka.

Nederlandske Steeler bygger luksuriøse ekspedisjonsyachter i aluminium, og  Steeler 52S blir en uvanlig båt å se på Båter i sjøen. Båten er klassifisert i CE-klasse A, som betyr at dette er et havgående fartøy som kan takle all slags vær, og krysse alle hav.

Når yachten er utstyrt med akseldrift, kan du legge til kjølforlengelser for å beskytte propellene mot uventet grunt vann. Steeler 52 S Performance har tre soverom og to bad (eller bare to suiter).

Det finnes ikke mange slike båter i Norge, men nordmannen Ivar Presttun har fått spesialbygget sin drømmebåt hos Steeler, en Steeler 61S Attétude med eldrift. Båtmagasinet testet båten til Presttun, og våre abonnenter kan lese testen her.

 

Største båt på Båter i sjøen

Største båt på Båter i sjøen er Princess S72. Båten er utviklet av verftets eget designstudio i samarbeid med konstruktøren Olesinski og det italienske designbyrået Pininfarina. Båten er utstyrt med doble MAN V12-maskiner som yter 1650 eller 1800 hestekrefter, og gjør opptil 36 knop. Båtmagasinet var til stede da S72 ble lansert på utstillingen Boot i Düsseldorf.

 

 Wally Tender

En annen rå båt som du kan se på Aker Brygge i helgen, er Wally Tender 48. Tender betyr i praksis jolle på superyachtspråket, og da blir jo 48 fot ganske drøyt. Båten kan fås med innenbords- eller utenbordsmotor. Med fire Mercury V8 450R på hekken er Wally Tender 48 god for 55 knop, ifølge produsenten av denne ultimate daycruiseren.

 

 Fleming

Når flotte båter skal nevnes, kommer vi ikke utenom Fleming. Mange vil hevde at Fleming 65 er dronningen blant trawlere. 65-foteren er nokså lik 55-foteren innvendig, men med 70 prosent større deplasement blir det mye mer interiør- og dekksplass. For ti år siden testet vi Fleming 58, som du kan lese om her.

 

Gourmet Cruiser

Marex har hatt medvind internasjonalt i flere år. Flaggskipet 440 Gourmet Cruiser vakte oppsikt da båten ble lansert på Cannes Yacht Festival for snart et år siden. I vinter ble båten kåret til "European Powerboat of the Year" i sin klasse, av redaktørene i Europas ledende båtblader. Nå blir denne luksuriøse familiebåten å se på Båter i sjøen 2024.

.

Ny Viknes 10

Viknes er blant de få produsentene som fortsatt bygger bobåter i Norge. I sommer lanserte Viknes en helt ny modell under navnet Viknes 10, hvor vestlandsprodusenten har forsøkt å forene det beste fra både Skilsø og Viknes i en moderne bobåt med høy komfort og gode sjøegenskaper.

 

Ovenfor har vi trukket frem noen av de mest spektakulære storbåtene. Det kommer selvsagt mange spennende båter også i rimeligere prisklasser. Cormate viser sin nye Super Utility 27, Windy kommer med 29 Huracán, Cito R7 er en ny, norsk RIB, og den nye hardtoputgaven av Sportling er også på plass, for å nevne noen.