SJØSPEIDERE på vei til Danmark ombord i Makrellen.
SJØSPEIDERE på vei til Danmark ombord i Makrellen.

Tøft for sjøspeidere til Danmark

1.Tananger Sjø er tradisjonen tro i gang med sjøspeidernes sommerseilas og leir i Danmark. – En tøff tur så langt, noen har matet krabbene, sier kaptein på "Makrellen" Audun Have til Båtmagasinet.

Publisert

Det er både jenter og gutter med på seilasen fra Tananger til Thurubund og de tre båtene fra Norge som tradisjonen tro skal seile over Skagerrak til sommerleir i Danmark.  En tur som gjennomføres annethvert år.                                                             

– Vi har hatt mye vind og vi har hatt den midt i mot, så det har blitt mye stamping sier Have. Alle sjøspeiderne må ta sin tur ombord både med vakter, styring og matlaging. I dag mandag skal vi krysse Skagerrak, forteller speiderne. Vi har seilt fra Tananger. Det har kommet enda flere til. Nå er vi fire jenter og seks gutter som skal seile over åpent hav i til sammen tre båter. Det blir spennende og samtidig lærerikt.                

LIVET OMBORD
LIVET OMBORD

Fra livet ombord i skøyta Makrellen er det både jobb og fritid. Det skaper vennskap og samhold sier speiderne. Og litt fritid i land blir det også tid til. Bading er blant favorittaktivitetene.

I HAVN blir det tid til et bad.
I HAVN blir det tid til et bad.