Informasjon fra Båtforbundet (KNBF)

BLI MED på strandrydderuka oppfordrer Nåtforbundet.
BLI MED på strandrydderuka oppfordrer Nåtforbundet.

Båtforbundet oppfordrer til strandrydding

Vi i Båtforbundet ønsker å oppfordre alle våre medlemmer og båtfolk til å bli med på årets viktige dugnad for hav og kyst – Strandryddeuka 2024!

Publisert Sist oppdatert

Dette er en unik mulighet til å ta vare på naturen vi alle er så glade i, og sammen kan vi gjøre en stor forskjell.

Strandryddeuka, arrangert av Hold Norge Rent, går av stabelen fra 13. – 22. september i 2024. Gjennom denne uken mobiliseres frivillige over hele landet for å rydde elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet – og gjerne der du bor – for plast og annet avfall. I 2022 bidro 800 000 nordmenn til frivillig opprydding!

For båtfolk er dette en ypperlig anledning til å kombinere vår lidenskap for sjølivet med en god sak. Det er mange måter du kan bidra på. Organiser en ryddeaksjon i ditt nærområde, eller bli med på en allerede planlagt aksjon.

Hvordan kan du delta?

1. Registrer en ryddeaksjon: Ta initiativ og organiser en aksjon i ditt lokalmiljø. Inviter venner, familie og andre båtfolk i ditt nærområde til å bli med. Se oversikt over medlemsforeninger i Båtforbundet på regionsidene våre hvis du gå sammen om å planlegge en aksjon. 

2. Delta i en aksjon: Hvis du ikke har mulighet til å arrangere en egen aksjon, kan du enkelt finne en ryddeaksjon nær deg via Hold Norge Rent sin nettside.

3. Del budskapet: Spre ordet om Strandryddeuka på sosiale medier, i båtforeningen og til dine båtvenner.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

La oss stå sammen for et renere hav og kyst. Din innsats er har stor verdi for å bevare de vakre kystområdene våre for fremtidige generasjoner. Sammen kan vi gjøre en forskjell – bli med på Strandryddeuka 2024!

For mer informasjon og påmelding, besøk Hold Norge Rent sin nettside.

Her kan du lese tips til en god ryddeaksjon

Håper vi sees 😊

Partnerinnnold fra KNBF

Båtmagasinet samarbeider med Kongelig Norsk Båtforening (KNBF) om å hjelpe folk til et trygt og godt båtliv. Vi publiserer artikler fra KNBF-eide «Fritidsbåten» som partnerinnhold på batmagasinet.no. Artiklene er innlevert av KNBF og ikke skrevet av redaksjonen, som følger Redaktørplakaten og Vær-Varsom-Plakaten.