BYFJORDEN Ulykken skjedde på Byfjorden i Bergen.
BYFJORDEN Ulykken skjedde på Byfjorden i Bergen.

Båtfører frifunnet for uaktsomt drap på egen sønn

Båtførereren som stod tiltalt for uaktsomt drap på egen sønn er frifunnet i Hordaland Tingrett.

Publisert Sist oppdatert

Mannen kjørte en hurtiggående båt i Byfjorden i Bergen i 2022, da båten veltet. Sønnen hans på elleve år døde senere av skadene.

Det var TV2 som omtalte dommen først. Domen var enstemmig.

Aktor i saken la ned påstand om ti måneders betinget fengsel, mens forsvareren la ned påstand om full frifinnelse for båtføreren.

Båtførerens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, sier til VG at hun har snakket med klienten etter dommen.

– Det er en grundig, god og riktig dom. Min klient føler at sannheten kom frem. Det at han nå er frifunnet, betyr alt for ham. Dette var en tragisk ulykke, det har han vært klar på hele tiden. Tapet av sønnen vil imidlertid alltid ligge der som et åpent sår. Men frifinnelse kan kanskje gjøre det lettere å komme videre. I morgen er det to år siden ulykken, 11. september 2022. Det å ha vært under etterforskning så lenge har vært en stor belastning for min klient.

Ulykken skjedde i Byfjorden i Bergen11. september 2022, fordi båten traff en bølge etter en passasjerbåt.

Mannen selv og en kvinne ble påført personskade, mens sønnen på 11 år døde på Haukeland universitetssjukehus ti dager senere.

Ifølge dommen førte mannen båten på 28 fot med en hastighet på inntil 91,36 knop, som tilsvarer 169,2 km/t.

– Retten påpeker at selve farte ikke nødvendigvis er uaktsom på dette stedet og med denne båten, slik forholdene var denne dagen. Retten finner heller ikke det bevist at tiltalte ikke har vist manglende tilstrekkelig oppmerksomhet, står det i dommen.

LES OGSÅ: