DREIEMOMENT: Begge de to nye Mercury-maskinene har ifølge produsenten best dreiemoment i sine klasser.
DREIEMOMENT: Begge de to nye Mercury-maskinene har ifølge produsenten best dreiemoment i sine klasser.

Nye Mercury-maskiner i Cannes

Mercury har med seg flere nyheter til årets Cannes Yachting Festival.

Publisert Sist oppdatert

I første rekke dreier det seg om to 3,6-liters V6-modeller på 150 og 200 hester som inngår som en del av Mercurys Racing-serie, men som også legger seg ytelsesmessig inn i fabrikkens utvalg av eksisterende V6-modeller. 

Ifølge en pressemelding er motorene utviklet for for maksimalt dreiemoment ved lavere turtall. Dette er med tanke på raskest mulig akselerasjon, men er jo også svært nyttig for å få tyngre båter opp i plan. Den større motoren er særlig bygget for å gi dype v-skog en skikkelig dytt, og ifølge Mercury selv skal dreiemomentet på nyhetene være «best in class». Med to færre sylindre blir også motorene lettere enn fabrikkens V8-modeller. 

200 HK: Storebror er særlig bygget for raske V-skrogbåter, og leveres med flere typer undervannshus.
200 HK: Storebror er særlig bygget for raske V-skrogbåter, og leveres med flere typer undervannshus.

Modellene har ulike valg for undervannshus og ulike utvekslinger, men er bygget over samme blokk. En hovedforskjell på modellene at 200-hesteren henter ut de siste hestekreftene ved å akseptere turtall på inntil 6400 rpm, 400 mer enn for den mindre utgaven. 

Vekten for den minste motoren er 216 kilo mens den største faktisk veier tre kilo mindre. 150-hesteren leveres med enten normalstamme (50,8 cm) eller lang stamme (63,5 cm). 200-hesteren får kun normalstamme.

Som for de fleste moderne maskiner følger det med omfattende pakker for automasjon av trim og hastighetskontroll, og motorkontrollene er digitale. Men Mercury har også benyttet anledningen til å oppgradere generatoren til hele 85A (ca 1000 watt), en velkommen utvikling for moderne båter med stadig større strømforbruk. Motoren overvåker dessuten egne strømbehov via et innebygget batterikontrollsystem.

Mercury viser i tillegg nye fargevalg på 150 FourStroke, samt en helt ny 105-hesters vannjetpåhenger på Cannes Yachting Festival.