Følg bamsen Rask på båttur i sommer

ARENDAL: Rask fikk komme ombord RS Inge Steinsland.

Rask har fått ny vest og vært ombord i redningsskøyte

I lag med familien Stenhagen har vår maskot Rask rukket mye på kort tid. Blant høydepunktene er et besøk hos redningsskøyta i Arendal. 

Publisert Sist oppdatert

Om konseptet:

Vår maskot Rask er for øyeblikket på sommertokt, og skal tilbringe de neste ukene på loffen ombord i båtene til ferierende småbarnsfamilier. Familiene har fått i oppdrag å sende inn rapporter samt finne og overrekke bamsen til en ny familie innen en ukes tid. På den måten kan Rask loffe rundt hele sommeren, og hvor han ender opp, vet vi ikke. Ferden kan du følge på våre nettsider.

Ruten så langt:

Familien Wathne: 

Grimstad 

Lyngør / Uthavn 

Furøya ved Tvedestrand 

Familien Stenhagen: 

Arendal 

Merdø 

Kragerø 

Familien Rannekleiv Briggs: 

Sist søndag ble Rask overlevert til Familien Wathne i Grimstad, som så dro nordover i deres Beneteau Antares 13.80. Nå har Rask mønstret på hos en ny familie, familien Stenhagen. De er fra Arendal og er på ferie i «Kruse Knallkul», en Cranchi Zaffiro 34. Familien på fire består av Knut Ove og Elisabeth, samt Sara på ni år og Nora på fem. 

Besøkte Redningsselskapet

TØFT: Rask fikk se maskinrommet på RS Inge Steinsland.

Etter mange år på landjorda viste det seg at redningsvesten til Rask hadde forsvunnet. Han startet derfor ferden uten vest, men omsider er han trygg igjen! Familien Stenhagen har nemlig funnet en vest som passer: 

– På kvelden ville Rask på en liten jolletur, men han hadde jo glemt vesten! Heldigvis hadde vi en babyvest som passet, og Nora måtte fortelle Rask om regelen med vest i båter på under åtte meter, skriver familien i Skipsloggen. 

Vi hører mer fra Elisabeth om de første dagene med Rask: 

Vi møtte familien Watne på Furøya 9. Juli. Der overtok Vi Rask og tok han med til Arendal. I løpet av det første døgnet var Rask med på jolletur, lærte seg radarbruk, fikk på seg vest og var på besøk hos redningsskøyta i Arendal.

Fant kompasset på Merdø 

Etter litt tid i Arendal fortsatte familien ferden nordover, men ikke før de hadde utforsket Merdø: 

Etter et døgn hjemme lengtet Rask til sjøen igjen, så vi dro en tur på Hisøya for å kjøre litt jolle. Deretter dro vi videre til Merdø hvor vi kjøpte is på kaféen, fanget krabber og kjørte båt. Så dro vi videre til Kragerø hvor vi la oss i gjestehavna. Der ga vi bamsen videre til familien Rannekleiv Briggs. Takk for at du ville være med oss, Rask, og god tur videre.

.

LOSHYTTA: – Her er det Nora og Rask som har gått tur til Loshytta på Merdø. Der fant vi kompasset som er risset inn i fjellet fra 1654, skriver familien.
KOMPASSET: fra 1654, kan såvidt skimtes.
TUR: Kanonen på Merdø ble også besøkt.
SLAPPER AV: – Rask har slappet av under dekk med de andre kosedyrene, skriver familien Stenhagen.