SEILER INN i Lofoten.

Elisabeth og Per når Lofoten og spretter Champagnen!

– Å tøffe inn mellom skjærene på Skrova er magisk. Lundefuglene ønsker oss velkommen. Fjellene bare vokser og vokser. Det er til å miste pusten av. Godt vi har hjertestarter ombord.

Publisert

Med Elisabeth og Per på rek langs kysten

Elisabeth og Per Holter-Schøyen er på båttur langs Norges kyst i sommer med båten "Happy go lucky", Beneteau Oceanis Clipper 423. Båtmagasinet og Seilmagasinets lesere har fått mulighet til å følge med på turen som er planlagt fra Asker til Lofoten. Her vil det komme selvopplevde erfaringer, turtips og strandhugg i havner langs Norges kyst til glede for både motorbåtfolk og seilere. Ship o hoy!

Dag 38. Det er i dag. Selvfølgelig morgenbad. 22,9 grader. Sola skinner, havet speiler fjellene og vi tar en kaffe i cockpit og kjenner igjen at vi lever. Og i all beskjedenhet så er vi veldig stolte av at vi i løpet av dagen skal ankre opp eller ligge til kai i LOFOTEN. Fantastiske LOFOTEN.

Believe it or not... Kapteinen har aldri vært i Lofoten før, kun sett Lofoten I solnedgang fra Kaiservarden i Bodø. Det er ca 20 år siden så helt klart på tide.Siden ideen ble lansert en gang i vinter så har det rådet noe tvil hos mannskapet om vi ville kunne gjennomføre denne seilasen... Kapteinen er en evig optimist, såpass optimist at det av og til faktisk kan grense til det naive... og har nok vært sterkest i troen... Bemerker at matrosen også har vært positiv hele veien... men i skrivende stund er det ikke et lite sjvalpeskjær mellom oss og LOFOTEN!!!Fjellene bare vokser og vokser... Har snakket om sjelsettende opplevelser i tidligere brev, men dette er ikke bare sjelsettende men til å miste pusten av... Godt vi har hjertestarter om bord for dette er til å få høyt blodtrykk av.. Vi skjønner vi nærmer oss Lofoten... Lundefugler ligger i vannet og hilser oss velkommen. Det er bare så himla vanskelig å dokumentere. I det vi er på ok fotoavstand så... dykker de... og kan virke som de ikke kommer opp igjen... men helt sant... vi har sett mange av de.

I MÅL! Elisabeth og Per har nådd Lofoten. Det var målet med turen.
I MÅL! Elisabeth og Per har nådd Lofoten. Det var målet med turen.
HAPPY GO LUCKY HAR NÅDD LOFOTEN
HAPPY GO LUCKY HAR NÅDD LOFOTEN

 Å tøffe inn mellom skjærene på Skrova var magisk, og uvirkelig på samme tid. Vi er her... og nå skal vi utforske dette paradiset i en uke fremover, og aller aller viktigst, nå skal vi møte resten av familien som kommer hit med bil og skal på festival. Når de festivaler skal vi passe på Bolt og Focus. To budiser på 4 ben. Skal bli godt å få en god grunn til å gå fine turer i fjellene. De er liksom barnebarna våre, og veldig hyggelige hunder som er skikkelige gode venner. Kan garantere at det vil komme opptil flere bilder av de gutta fremover. I kjøleskapet har det stått en flaske rosa champagne siden Happy go Lucky forlot Vollen 19. Juni. Den skal sprettes når skuta har landfeste i Lofoten sammen med blinis med løyrom. Fant en strålende kaiplass med utsikt over hele havnen og ikke minst - i solen. Restauranten på andre siden av havnen frister... hele manskapet fikk landlov og det ble bestemt at man skulle på restauranten. Eller ikke... ? Stuerten handlet jo ferske fiskekaker i Bodø så med poteter og revet gulerot mente stuerten at det ville være hyggelig med middag om bord... veldig prosjekt å komme seg over til restauranten.Enden på denne visa ble 2 krabbeklør på brødskive. Ingen hadde lyst til å gå i land... Så her sitter hele mannskapet i solen med en uttapåsegsjælopplevelse... er vi virkelig i Lofoten???

ANNA ROGDE
ANNA ROGDE

Her betrakter vi synet av verdens eldste seilende skonnert som kom seilende inn.Anna Rogde, bygget i 1868, en av verdens største maritime kulturskatter og Norges 5. Største seilskute.

BLINI, løyrom og champagne. Ankomst Lofoten måtte feires. Og middagen ble fiskeklaker innkjøpt i Bodø.
BLINI, løyrom og champagne. Ankomst Lofoten måtte feires. Og middagen ble fiskeklaker innkjøpt i Bodø.

https://www.annarogde150.no/

Norlandsekspressen som vi har møtt utallige ganger kommer innom og til slutt en gedigen bilferge som tydeligvis har problemer med den ene porten. Den skulle ha forlatt kaien for over en time siden. Det er sommer i Nord. Førr en dag... Og... Happy go Lucky er i Lofoten!!

SKROVA