JOYSTICK: I helgen presenterte Honda sin løsning for sømløs joystickstyring, integrert med Vetus baugpropell.

Også Honda med joystick og integrert baugpropell

Flere og flere produsenter av utenbordsmotorer kommer med joystick-styring som er integrert med baugpropellen. Sist ut er Honda som har utviklet et system i tett samarbeid med Vetus og Ultraflex.

Publisert Sist oppdatert

Den ene motorprodusenten etter den andre har utviklet nye digitale løsninger som gjør manøvrering av båter med singel påhenger stadig enklere Det var på Genoa Boat Show denne helgen at det nye joysticksystemet til Honda ble lansert.

Honda,Ultraflex og Vetus

I en pressemelding i anledning lanseringen skriver Honda Marine av deres løsning består av en digital sammenkobling av Honda-motor, Ultraflex styring og Vetus baugpropell (se skisse). Nylig lanserte også Yamaha sitt system under navnet HelmMaster. I Genoa ble nyheten presentert på en Ranieri Next 275 med Hondas nye BF 350 V8-motor.

SKISSES: Enkel fremstilling av den sømløse manøvreringsløsningen som Honda (blå) har utviklet sammen med Vetus (lilla)og Ultraflex (rød). Illustrasjon: Produsent.

Tryggere og enklere båtliv

Det har blitt en viktig målsetting for alle de store motorprodusentene, i tett samarbeid med utvalgte utstyrsleverandører, å utvikle løsninger som forenkler båtlivet og gjør manøvreringen enda mer kontrollerbare i all slags vær, ikke minst ved docking og manøvrering i trangt farvann.

Det er ventet at systemet kan implementeres i båter de største motormodellene fra 2025-sesongen.