Herlig, kontrollert kaos under årets Koggregatta

SE VIDEO OG BILDER: Under årets arrangement klaffet alt: været, deltagerne og tilskuerne. Det sier sjef for arrangementet, Putte Semb. 

Publisert Sist oppdatert

    I formiddag putret jeg noe intetanende inn til Kragerø for å være vitne til min første Koggregatta.

     

    Gjestehavnen var naturligvis full ved ankomst, men på utsiden av familien Klausen sin Nimbus 365 Coupé var det plass. Kari og Dagfinn Klausen, hvor sistnevnte er en erfaren seiler som blant annet er navigatør på «TOO bonita», tok meg imot og spurte i tillegg om jeg ville bli med i deres båt for å følge løpet. 

     

    Sammen med gjest Christine Koller tøffet vi ut mot det som skulle bli litt av en opplevelse:

    På forhånd advarte de: 

     

    – Det er kaos, totalt kaos. Båter som kræsjer inni hverandre, båter som synker og tar fyr, sa Kari Klausen. 

     

    Gikk bra for seg 

    Til tross for en voldsom start, med kanonskudd som skremte vettet av de fleste tilstede, gikk årets arrangement bra, hva gjelder båter og mannskap. Tidligere har det vært senkninger, branner og ulykker, men i år spilte både været og tilfeldighetene på lag.

    Arrangøren, Putte Semb, er begeistret:

     

    – Årets arrangement har gått helt smertefritt, og jeg er veldig fornøyd, og vi er heldig med været. Det har vært godt oppmøte, både med deltagerbåter, og tilskuerbåter. Og heldigvis, ingen skader, ingen båter som har gått i stykker, og ingen knekte armer eller bein. Og som du ser, stemningen er knallgod, sier Semb til Båtmagasinet. 

    Se bilder fra regattaen: