RESIRKULERT: På Nesøya har en daycruiser fra 70-tallet blitt kappet opp, og sendt til gjenvinning. Bare deler av skroget gjennstår.

Innfører vrakpant på 15000 kroner

Nå skal båteiere få 15000 kroner i vrakpant ved avhending av utrangerte båter på godkjent retursted. Norboat jubler.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er årets julegave til båtfolket og miljøet, sier Leif Bergaas, daglig leder i

OPTIMIST: Daglig leder Leif Bergaas i Norboat tror urolige økonomiske tider kan gagne båtsalget.

båtbransjeforbundet i Norge.

-       Endelig har regjerningen vedtatt å ordne opp i problemene med gamle utrangerte båter. Langs kysten ligger mange gamle båtvrak som forurenser miljøet. Dette ser vi frem til at skal ordnes opp i, sier Bergaas i en presemelding.

Båtbransjen har helt siden 1995 jobbet med å finne løsninger for hvordan man skal behandle utrangerte båter. Det har vært ulike forslag opp igjennom årene, og nå har regjeringen vedtatt å rydde opp i problemene ved å innføre vrakpant på fritidsbåter.

Båtkirkegårder

-       Jeg vil gi en hyllest til regjeringen som før de innfører komplekse systemer og registre nå

vil rydde opp i alt det som ligger langs kysten. Å starte med å innføre vrakpant på fritidsbåter er helt riktig. Det er mange båtkirkegårder langs kysten. Vi håper dette vil bidra til å renske opp i havnebasseng, strender og uteområder, sier Bergaas.

Hvordan ordningen i praksis skal innføres og praktiseres er ikke klart. Norboat er likefullt svært positiv til vedtaket.

-       Nå er vedtaket besluttet og vi ser frem til å få mer kunnskap om hvordan dette er tenkt praktisert. Blir det slik vi ønsker, vil dette ha en stor positiv effekt både for båtfolket og miljøet, avslutter Bergaas.

 

 

GAVEPAKKE: Daglig leder Leif Bergaas i Norboat kaller vrakpanten årets julegave til båtfolket.