VINNERE: Espen (tv) og Thomas Aalrud er stolte og glade vinnere av Årets Båt med Marex 440 Gourmet Cruiser. – Denne båten skal vi leve av i mange år framover, sier de.
VINNERE: Espen (tv) og Thomas Aalrud er stolte og glade vinnere av Årets Båt med Marex 440 Gourmet Cruiser. – Denne båten skal vi leve av i mange år framover, sier de.

Vil produsere Marex 440 Gourmet Cruiser for 300 millioner kroner i året

– Denne båten skal vi leve av i mange år framover, sier Espen Aalrud til Båtmagasinet. Sveits er et av våre viktigste markeder.

Publisert Sist oppdatert

– Vi produserer nå en Marex 440 Gourmet Cruiser i måneden, sier Espen Aalrud til Båtmagasinet. Snart øker vi til to i måneden. Vi planlegger for at vi om et halvt år skal produsere fire slike båter hver måned, sier Aalrud. Det vil tilsvare båter for rundt 300 millioner norske kroner i året, ifølge Espen Aalrud.

Viktig å vokse kontrollert

Marex 440 Gourmet Cruiser har gått sin seiersgang gjennom Europa etter lanseringen og vunnet en rekke priser, nå sist vant de Årets Båt 2024 under Båter i Sjøen i Oslo. 

– Det er viktig å vokse kontrollert, sier Aalrud. Det er mange ledd og mye som skal på plass for produksjonen av en slik båt, alt fra hvitevarer til snekkerarbeider. Gourmet Cruiseren har kvalitet i alle ledd. Alt fra trearbeider med nydelige møbelsnekrede finisher til madrassene og putene i sengene. Motor og skrog er avpasset, lekre detaljer som åpning til benstrekk i førerposisjonen, skyvedører både på babord og styrbord sider og en TV-løsning som du med enkle grep kan felle ned fra taket og vise TV i alle vinkler ombord. Madrassen i solsengen foran i baugen kan kneppes av å brukes som en badeflåte i sammenheng med badeplattformen akter. Når innngangsdøren akter åpnes kan den samtidig bli ryggstø og armlene i salongen. Modellen har tre kabiner under dekk og to bad. – Vi oppfordrer alltid kundene vår til å tenke nøye gjennom hvordan de vil ha det ut fra sitt reelle behov og bruk av båten. Sløyfer du en av lugarene kan du i stedet få et gedigent bad. 

Til stede i 49 land

Marex er nå til stede i 49 land. Blant dem USA, Canada, New Zealand, Sveits og Østerrike. – Sveits er faktisk et av våre beste markeder, sier Aalrud. De har kanskje ikke så mye sjø i Sveits og Østerrike, men de har mange rikfolk og faktisk også noen store innsjøer til at de kan bruke båten der også, sier Aalrud.    

Artikkelen er korrigert. Anslaget for produksjonen er beregnet av selskapet til 300 millioner kroner.

Les også: