NASJONAL AKSJON: Strandryddeuka består av mange ulike arrangementer, og du kan enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv.
NASJONAL AKSJON: Strandryddeuka består av mange ulike arrangementer, og du kan enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv.

Lader opp til Strandryddeuka 2024

Hold Norge Rent inviterer hele landet til å bli med på Strandryddeuka 13. – 22. september.

– For mange har det blitt en tradisjon å delta, og denne høsten kan også du bli med på Norges største ryddedugnad. Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen. Ved å delta på en ryddeaksjon, gjør du hverdagen litt bedre både for naturen, dyra og for oss mennesker, melder organsiasjonen.

Alle kan bidra

Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag, fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en søppelfri natur. Både store og små ryddeaksjoner utgjør en forskjell. Strandryddeuka består av mange ulike arrangementer, og du kan enten bli med på en ryddeaksjon eller arrangere en selv. Prinsippet er at «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt».

VIKTIG JOBB: – Et søppelfritt Norge er ikke bare viktig for å bevare naturområder og marine økosystemer, men også for at vi skal nyte turer i naturen, melder Hold Norge Rent.

– Strandryddeuka gir oss en fin mulighet til å komme oss ut og få litt frisk høstluft, samtidig som vi gjør en viktig jobb for naturen. Vi oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet – gjerne i nærheten av der du bor, sier Heidi Gromstad, fagansvarlig opprydding i Hold Norge Rent.