Politi stopper smuglere i RIB
Politi stopper smuglere i RIB

Se smuglerne forsøke å stikke av i RIB

To smuglere med kokain til en gateverdi av over en halv milliard kroner ble nylig dømt. Se video av båtjakten der smuglerne forsøker å komme seg unna.

Publisert Sist oppdatert

Denne videoen ble nylig tatt opp i Suffolk i Storbritannia. En høyhastighetsbåtjakt utført av Storbritannias National Crime Agency resulterte i to arrestasjoner for narkotikasmugling.

To menn som gjemte 350 kilo kokain i skroget på RIBe-n og forsøkte å unnslippe arrestasjon ved å svømme unna, er dømt etter en etterforskning av National Crime Agency. Det er anslått at kokainen har en gateverdi på 39 millioner pund, som tilsvarer 550 millioner kroner.

De to smuglerne i RIB-en, den ene britisk og den andre nederlandsk statsborger, ble stoppet av politiet ved en strand nær East Benacre Broads i Suffolk.  NCAs avdelingssjef Lydia Bloomfield sa: «De to visste at de kom til å miste en enorm mengde narkotika da de ble fanget opp til sjøs av våre Border Force-kolleger. "Begge jobbet for en bredere organisert kriminalitetsgruppe, som nå vil føle effekten av tapet av dette beløpet.