VENNEGJENG unnfanget ideen på hyttetur, brukte syv år og 3600 timer. I dag vant de en gjev pris.
VENNEGJENG unnfanget ideen på hyttetur, brukte syv år og 3600 timer. I dag vant de en gjev pris.

Vant årets nybyggpris på trebåtfestivalen

Seks kamerater fra Kragerø har brukt syv år på å bygge en fantastisk båt. I dag ble de tildelt prisen for årets nybygg under Risør Trebåtfestival.

Publisert Sist oppdatert

– Fantastisk moro å få prisen for årets nybygg på Risør trebåtfestival, sier båtbygger Tore Ramberg.  Det som ble unnfanget som en vill ide blant en kameratgjeng en sen kveld på en hytte på Bleka på Gautefald for syv år siden har blitt en realitet. Vi er en god vennegjeng som har hytte på Bleka på Gautefald. Under en koselig kveld med middag og rødvin ble ideen unnfanget om å bygge en båt. Avtalen oss i mellom ble laget på en serviett, og så satte vi igang ler Ramberg.

VENNEGJENG brukte syv år på å bygge en unik båt. I dag vant de pris for båten som ble unnfanget som en ide på en hyttetur på Gautefald.
VENNEGJENG brukte syv år på å bygge en unik båt. I dag vant de pris for båten som ble unnfanget som en ide på en hyttetur på Gautefald.
EN UNIK BÅT: Kan  bli din for 1,8 milioner.
EN UNIK BÅT: Kan bli din for 1,8 milioner.

Det er Tore Ramberg, Per Liane, Inge Støen, Morten Sivertsen, Jon Nyberg og Edvard Haug som har bygget den unike koggen som selvfølgelig har fått navnet Blekakoggen etter stedet den ble unnfanget.

– Har aldri vært maken i Kragerø!

– Det er selvsagt moro at vi har fått heder og ære for å ha gjort noe bra og for at andre synes det vi har gjort er fint, sier Ramberg. Men ingen av oss har jo tenkt å drive aktivt med båtbyggeri etter dette og båten er alt for fin og unik til at vi kan ha den selv. Båten måler nær 30 fot og er 3,25 meter bred. Det har aldri vært maken i Kragerø, sier Ramberg.

FANTASTISK HÅNDVERK
FANTASTISK HÅNDVERK

3600 timer

Vi har brukt cirka 3600 timer på båten. Hvis du trekker fra halvparten i kaffe og kos blir det 1800 timer. Det er omlag tre ganger en vanlig snekke. Så kan du spørre båtbyggeriene hva de tar for timen. Vi har satt en pris på rundt 1,8 millioner kroner for båten.

Alt er nytt og gjennomarbeidet til minste detalj. Båten er bygget for sosiale events med god plass til både å sitte å gå i midten av koggen. Det er en helt ny Volvo Penta motor som er montert i båten etter alle kunstens regler. Så dette er et virkelig smykke av en båt. Kosefarten er en 7-8 knop. 

VANT: Fikk ideen på guttetur.Blekakoggen vant.
VANT: Fikk ideen på guttetur. Blekakoggen vant.

Furu og eik hugget på en og samme gård i Gjerstad

Vi har gjort alt fra grunnen. Tømmeret, furu og eik, er hugget på en og samme gård i Gjerstad. Kjørt til saga og materialene brukt til koggen som er bygget i Kragerø. Vi håper vi får litt igjen for jobben og dekket husleie og motorinnkjøp, slutter Ramberg.

Båtmagasinet gratulerer!