FLERE HUNDRE TATT i storkontroll.
FLERE HUNDRE TATT i storkontroll.

Stort ulovlig hummerfiske

Flere hundre ulovlige hummerteiner i sjøen fra Sunnmøre til Oslo er beslaglagt  i storkontroll før hummerfisket startet, opplyser Olav Lekve i Fiskeridirektoratet til Båtmagasinet. 

Publisert Sist oppdatert

Tre skip fra Kystvakten, to båter fra Fiskeridirektoratet og to båter fra statens naturoppsyn har beslaglagt til sammen rundt 300 ulovlige hummerteiner i sjøen, som var satt ut før hummerfisket startet, den første oktober. Det opplyser Olav Lekve i Fiskeridirektoratet til Båtmagasinet. 

– Fritidfiskerne fisker bevisst ulovlig

I en av de ulovlige utsatte teinene fant inspektørene tretten hummere. – Det er skuffende at ikke fritidsfiskerne klarer å forholde seg til det enkle regelverket som finnes, sier Lekve. Selv om noe kan skyldes ren uvitenhet er det et bevisst ulovlig hummerfiske fra fritidsfiskere som startet hummerfisket før fisket er i gang. 

Vestlendinger og sørlendinger er verstingene

Vestlendingene og sørlendingene er verstingene i følge Lekve. – Agder og Ryfylke er overrepresentert i beslagene, sier Lekve. Inndragning av redskap og bøter opp til 10.000 kan bli resultatet av det ulovlige hummerfisket.